Logo

Welcome to Wims Bowling Domain " Tips & Tricks " "Complete Bowling Cyclus"
Foto Wims Bowling Domain Tips&Tricks
Zeker de moeite waard te lezen voor beginnende of gevorderde Bowlers. Met verwijzingen naar andere pagina's die er verder op in gaan op specifieke handelingen ed. Om je spel te verbeteren. Een wegwijzer, een ruggensteun, begeleidende informatie, Tips en Tricks voor, tijdens en na de hele syclus van een Bowling Game en waarom bepaalde dingen zo gaan.!!
Al deze tips tegelijk uit voeren als je pas begint is niet mogelijk, houd er rekening mee, stap voor stap.
1/ "Voor" het Bowlen is het belangrijk net als in iedere Sport dat je rustig bent, je hooft leeg maken om je te kunnen concentreren op je Game, ontspannen, een Warming Up doet, oefeningen om de spieren los te maken en zo blessures te proberen te voor komen. Wat ook in Uw voordeel werkt als U nog andere sporten beoefend en beschikt over Conditie, uithoudingsvermogen, en daar door wat makkelijker kan bewegen, zeker als U van plan ben meerdere Games te spelen.
2/ Voor dat het je beurt is en de Approach op gaat is het handig dat je een plan klaar heeft en niet op het laatst nog een plan in elkaar gaat sleutelen over waar je start positie is, welke Bal je gaat spelen, als je met meerdere Ballen speelt,waar je mikpunt is waar je de bal over gaat spelen.
3/ Voor of bij het ingooien kan je de arm zwaai oefening doen, hoe dit aan voelt, met of zonder Bal, houd rekening met de omgeving. De Bal fit, een goede Fit is wanneer je de bal ontspannen recht oplicht er tussen de bal en de hand nog een pen of potlood past en wanneer je de hand achter de bal beweegt en de Bal meer op de vingers rust evt. knijpen met de vingers (Squees)de Duim redelijk of met wat hulp gemakkelijk los komt, wat belangrijk is bij de release en de omwentelingen die je de Bal daarna mee geeft. de hoogte waar bij je de Bal vast houd, de kracht waarbij je de Bal naar voor uit stoot, de lengte en snelheid van de arm zwaai, de aanloopsnelheid zijn van invloed op de begin snelheid van de bal na de release. Tijdens een natuurlijke ontspannen zwaai kan het normaal zijn dat de hand achter, naar voor, naast het lichaam of stand voet, je hand van achter/onder de Bal naar op zij van de Bal draait en tijdens het Liften en/of knijpen van de Bal met de vingers, meer omwentelingen mee geeft en zo een zijwaartse glij rol geeft.
Een goede zwaai met een goede "Follow-through" Release en daarna goed uit zwaaien, die eindigt naast je hoofd boven je schouder, daar zal de Bal zijn mikpunt zelden missen en het resultaat ook beter zijn Qua pin fall.
4/ Dus voor je begint, ontspan je zelf adem diep in en uit voor je start.geen onnodige bewegingen, de cyclus soepel als n beweging laten verlopen. Na de release houd de houding aan en volg de Bal wat deze doet en het resultaat van wat je heb gedaan of je, je plan moet aan passen of niet.
5/ De bal reactie op de baan, De gene die een rechte Bal spelen zonder Curve / Hoek hebben met het volgende minder problemen. Een langer of een zwaarder geolied patroon, waardoor de bal verder naar achter door glijd (Bal Skid) en/of weinig hoekt, meer Lengte, dan kan je een andere Bal nemen die voor meer olie geschikt is, of je snelheid van de Bal aanpassen, lager beginnen, minder krachtig uitstoten,je pink aansluiten tegen je ring vinger, met meer arm zwaai, meer lift, meer omwentelingen, de rol hoek vergroten na de release.wanneer het patroon minder olie aan de zijkant heeft, langs de zij kant spelen.
Wanneer het korter en/of minder zwaar geolied is, of het patroon is al lager bespeeld de olie verspreid is, meegenomen over de baan, met je Bal die weer afgepoetst wordt enz. Kan je een minder reactive Bal nemen,
Je bal rechter spelen, je kan ook je pink hierbij weer iets spreiden, oftewel minder rol hoek mee geven of helemaal geen en een release op 12 uur, je hand minder ver achter de bal, zodat je bij de release je hand bijna boven de Bal bevind, minder knijpen en zo minder omwentelingen na de release.
Verschillende Ballen, verschillende Coverstock, verschillende Core, verschillende Bal Motion enz.
Je kan ook vr dat je gaat Bowlen je Bal zelf of bij een Proshop het Oppervlak laten behandelen, laten schuren met speciale pads of Polijsten.
4000 grit pad of Polijsten, geeft meer lengte meer Bal skid en de bal neemt minder olie op. Grovere grit pads minder lengte, minder Bal skid, door het grovere oppervlak pakt de bal meer Olie op. Grit Abralon pads zijn er v/a 180 / 360 / 500 om lichte beschadigingen weg te schuren. 1000 / 2000 / 3000 / 4000 Polijsten en Factory Finish om je Bal zo te herstellen naar fabrieks waarden of Uw wensen.
Bal onderhoud; na iedere worp de bal droog van olie maken met een doekje. Balreiniger vloeistoffen met USBC goed keur zijn ten alle tijden te gebruiken om het oppervlak schoon te maken, is niet aan te bevelen om het tijdens een wedstrijd te doen, of laat het goed uitdrogen om niet het verschil van een nat tegenover een droog oppervlak wat de Bal Motion weer benvloed. Nimmer schurende middelen gebruiken die het oppervlak benvloeden tijdens een wedstrijd, diskwalificatie of de Bal kan uit de wedstrijd genomen worden.
Polijsten van glimmende Ballen na 10 Games.
Schuren / Polijsten van glimmende Ballen 30 Games.
Volledig Bal Oppervlak herstel / Resurface + vinger inserts na 60 Games.
Zichtbare Track / Rol spoor kan altijd verwijdert worden.
6/ Wanneer je het moeilijk vindt dit uit te voeren of te beginnen, kan je altijd een daar voor bevoegde begeleider, Trainer / Coache raadplegen je daar bij te helpen.
en/of contact opnemen met Wims Bowling Domain.

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Aanbiedingen

  • Let op regelmatig worden er Ballen aangeboden die voor bijna de helft, of nog minder, verkocht worden. Of informeer hier naar ? Soms gaan deze zo snel dat ze de Advertentie op de site niet halen !!! Dit kunnen Nieuwe Ballen zijn die verouderd, niet meer in productie of winkel dochter genoemd zijn.

Wims Bowling Domain info

  • Welkom op deze Site van Wims Bowling Domain. Er worden nog steeds pagina's toe gevoegd, met informatie. Dus houd deze Site in de gate of U ergens met iets Uw voordeel kan doen. In de verschillende pagina's worden Tips en Tricks behandeld informatie voor een ieder die het interesseert over het wat, hoe en waarom. Tips voor Beginnend of meer gevorderd,om Uw Bowling Style, Houding, Game of Uw Score te verbeteren

Wims Bowling Domain

  • Top of -the art. Of U nu beginnend of een ervaren Bowler bent. Zoals U ook wel zal weten een Bowling Bal is geen Speer met met zoiets als Vingergaten. Er is een grote hoeveelheid aan kennis en ontwikkeling aan vooraf gegaan, voor de Bowling Bal zoals we die nu kennen. De specifieke ontwikkeling van de juiste Core en de combinatie met de schil het juiste effect te hebben in Bal Motion. Zo verschillende type ballen voor verschillend baan condities en Bowling stijlen. Zo bieden we Honderden Bowling Ballen aan, ingedeeld vanaf de Koele Spare Bal, Huisbal. Tot de hoog ontwikkelde in niveau op technologie en ontwikkeling. revolutionaire Core ontwikkeling met speciale legeringen voor de schil. De Bowling Bal Technologie heeft daarom grote stappen in deze ontwikkeling gedaan. U kan daarom ook op ons rekenen "Wims Bowling Store""Wims Bowling Domain" dat we het grootste assortiment Bowling Ballen, Vanaf de Polyester Spare, Huisbal enz. tot de hoogst ontwikkelde Bowlingbal U kunnen aanbieden. We verzorgen voor U de Bal die U wenst. Het grootste assortiment in Merk, Type enz. zoals ; Bowling Tassen, Bowling Schoenen, Hand Schoenen, Bowling Bal Inserts, Tape's, Cleaners, Shirts, Boeken, Videos en alles wat U maar kan bedenken om het Bowlen zo plezierig mogelijk te maken. In het belang van veiligheid, succes en de score te verbeteren. Het helpen in de goede keuze de juiste Bowling Schoen met de juiste grip en stabiliteit. Het helpen in de goede keuze de juiste Bowling Tas voor opbergen en vervoeren van (het gewicht van)de Bowling Ballen en dergelijke. Dit alles bieden wij U om U een blijde, goed scorende, ervaren, goed uitgeruste Bowler te zijn. Dit zijn ook de factorenwaar we U ook in kunnen begeleiden met Trainen en Coachen. in kennis, vaardigheid en techniek. Dus nu met de juiste uitrusting, de Kennis en de vaardigheid, kan de aandacht op het spel beginnen.

wimsbowlingdomain

  • Oude Bowling tips, nog steeds bruikbaar !!

Informeer voor bestellen

  • Indien U interesse heeft ? Of voor dat U besteld ? ; informeer of de goederen nog te leveren zijn ? Of U een voorkeur heeft voor een bepaald merk ? Bowling Ballen in welke gewenste gewicht ? Voorraden wisselen snel. We kunnen alleen de "Hot items" of "Best Sellers" laten zien. Bepaalde artikelen worden in een beperkte hoeveelheid geproduceerd ! Dus informeer of het geen Uw interesse heeft te leveren is. !

Wims Bowling Domain info

  • We willen U niet alleen iets verkopen, . We willen U ook graag Adviseren, . Helpen bij Uw keuze, . En die krijgt U gratis, . Via E-mail zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. . wimsbowlingstore@hotmail.nl . Per telefoon bereikbaar of sms 06-55854067 . U kunt ons ook bezoeken, maak dan even een afspraak..

Info. Bowling Bal Boren

  • Service over Bowling Bal Boren , Reparatie ed. Het is ook mogelijk om Nieuwe of gebruikte ballen aan te bieden voor Herboren,Vullen, reparaties ed. Hier een inzicht over wat er normaal voor gerekend kan worden en wat wij er voor rekenen ! (Gebr.) Bal vullen evt. Aanmeten, Boren ed. incl. Doppen +/- 70,- Euro. Bij ons 50,- Euro. Nieuwe Bal speelklaar vingertip(of conventioneel) +/- 30,- Euro. Bij ons 25,- Euro. Duim Plug of 2 st. Vingertip Inserts +/- 11,- Euro. Bij ons 7,50 Euro. Bal enkel vullen + afwerken +/- 35,- Euro. Bij ons 25,- Euro. Duimgat 1st. of 2st. vinger gat vullen + afwerken +/- 20,- Euro. Bij ons 15,- Euro. Polijsten of Clean& Dull +/- 10,- Euro, Bij ons 10,- Euro. Resurfacen - v/a allen schuren lichte beschadigingen, Track spoor tot grove beschadigingen, diepe krassen, scheuren of barsten in de schil van de Bal die bewerkt moeten worden, gevuld, afwerken ed. Reken hier v/a 10,- tot 65,- Euro.

Wat kost een Bowling Bal

  • Door wat wordt de waarde van een Bal bepaald.? Dat is heel simpel, net als met alles, bijv. een auto. Je hebt nodig een fabriek waar het gemaakt kan worden, misschien nog wat bureaucratie om het mogelijk te maken, (kosten)van het ontwerp, design, productie en administratief personeel, materiaal,winst marge, gedeeld door hoeveel Ballen,vervoer, Tussen handel enz. dit schetst ongeveer de waarde van een in dit geval een Bowling Bal. Een simpele Bal als bijv. een Huisbal, n Kleur, materiaal soorten / legeringen, duurder ontwerp van een Core geven een prijsverschil De verdere verschillen komen door inkoop voordelen en winst marges. Een andere waarde kan zijn die U er aan geeft.!

Copyright 2002-2018